Saturday, April 02, 2011

چهار سوال از هیلاری کلینتون

پیام نوروزی آقای اوباما لااقل در تئوری، از سوی مردم ایران پاسخی مناسب به شعار "اوباما اوباما یا با اونا یا با ما" تلقی شده است، اما از آنجا که ملت ایران در سی سال گذشته در کوچه های تنگ و پرپیچ و خم تحولات سیاسی بینشی عمیق پیدا کرده و در تمییز وعده های توخالی و مواضع حقیقی ید طولایی پیدا کرده است، هر چند از این پیام استقبال می کند اما همچنان منتظر اقدامات عملی نشات گرفته از این پیام در آینده نزدیک است. حضور خانم کلینتون در برنامه های محبوب و پربیننده "پارازیت" و "نوبت شما" را نیز می توان در راستای همین مواضع امیدبخش ارزیابی نمود. دولت آمریکا که در طی تاریخ کشور ما با اقدامات خود تنها به بی اعتمادی ها دامن زده و بذر تندروی و بنیادگرایی را کاشته است در این برهه حساس بایستی مشخص کند که این گرایش به مردم ایران یک اقدام مقطعی و تاکتیکی و ناشی از شکست مذاکرات پشت پرده با رژیم ایران صورت می گیرد یا یک تغییر استراتژیک در این زمینه صورت گرفته است؟ دولت آمریکا خوب می داند که طی 17 سال تحریم کمرشکن کشور عراق با تشدید فقر اقتصادی و فرهنگی، یاریگر ریشه دواندن تروریسم و بنیادگرایی در این کشور بود و جالبتر آنکه سرانجام نیز برای مبارزه با همین تروریسمی که خود از بانیان تقویت آن بود حضور خود را در عراق و جنگ در آن کشور توجیه می کند. با این توضیح پیامهای اخیر مسوولین آمریکا را به ملت ایران با تحریمهای کمرشکن آن کشور علیه مردم ایران چطور می شود با یکدیگر جمع کرد. برای اختصار چند سوال را برای طرح از خانم کلینتون مطرح می کنم:

1- اولین اقدام عملی و موثر دولت آمریکا برای این موضعگیری جدید چیست؟ لازم به ذکر است که این اقدامات بایستی برای مردم جذابیت داشته و دارای ارزشی متناسب با این تغییر موضع باشند. اقداماتی نظیر فرآهم آوردن "پوشش اینترنت همگانی ماهواره ای" که زمانی در کنگره آمریکا مطرح شد اما سرنوشت آن در هاله ای از ابهام فرو رفت را از این قبیل اقدامات می توان شمرد نه فقط چند قطعنامه و بیانیه و یا تحریم چند تند از مسوولین. دولت آمریکا چه اقدامات عملی جذابی در این زمینه صورت خواهد داد؟ سرنوشت پوشش اینترنتی سرانجام به کجا کشید؟

2- محدودیت صدور یا تمدید ویزای برای دانشجویان ایرانی در خارج کشور بخصوص در آمریکا و اخیرا در انگلستان و سایر اروپا کارنامه سیاهی سرشار از بی اعتمادی نسبت به غرب در ذهن جوانان ایرانی برجای گذاشته که از علائم واضح خصومت غرب با ملت ایران محسوب می شود. دولت آمریکا در این زمینه چه برنامه ای را در آینده دنبال خواهد کرد؟


3- تحریمهای اقتصادی ایران که جیبهای رانتخواران در راس قدرت را انباشته و کمر مردم عادی را شکسته است چه جایی در سیاست جدید دولت آمریکا مبنی بر همراهی با مردم ایران دارد؟ اخیرا دولت آمریکا برای هدفمند کردن و موثر کردن تحریمها اقداماتی موثر از قبیل دخالت برخی چهره های معتمد ایرانی نظیر خانم شیرین عبادی در تنظیم تحریمها نموده است، آیا در پی این اقدام در همه زمینه های تحریمهای اقتصادی و سیاسی راهکارهای مشابه دیگری هم در نظر گرفته شده است؟

4- هر از چندگاهی شایعاتی مبنی بر مذاکرات پشت پرده برخی مقامات ایرانی با دولت آمریکا در ایران منتشر می شود که سوابق نشان می دهد برخی از آنها چندان بیراه نیست. این شایعات ضربه های مهلکی به چهره دولت آمریکا نزد مردم ایران می زند و بر بی اعتمادی ها نسبت به دولت آمریکا می افزاید. سوالم این است که دولت آمریکا در پی اظهارات اخیر آقای اوباما چگونه به مردم ایران تضمین خواهد داد که هرگز در هیچ مذاکره ای که در آن حقوق و مطالبات مردم ایران فراموش شده باشد وارد نخواهد شد؟


3 comments:

Anonymous said...

ostad jan, dolate america faghat be fekre manafe khodeshe va aslan barash mohem nist mardome iran ya harjaye dige, hatta mardome khodesh...
age be libya ham hamle kardan chon manafe khodeshoon dochare moshkele va ba in ghazaffi khak barsare khole ahmagh moshkel daran vagar na 1000 000 nafar too kongo koshteh shodan kasi lab az lab baz nakard ya moghe bill clinton gozashtan 200 000 nafar adame bi defa dar kozovo koshteh shodan hichkas barash mohem nabood ta inke akhar sar nemidoonam chi shod ke belakhare bad az 2sal be serb ha hamle kardan...hich tazmini na ba america va na ba roosieh vojjod nadare..khode obama ham khaili kare i nist chon ghodrat va dolate america tavasote afrade digari edare mishe ..didi ke ye modat gir dadeh bood be israeal ke chera shahrak sazi mikoni, badesh hamchin hali behesh dadan ke dige hich harfi dar in mored nazad. motasefaneh dar hale hazer ghodrat haye bozorg va koochak va kollan hame be fekre manafe mostaghim va kootah moddate khodeshoon hastan va albatte hame ja hamintore...mohem tar az hame ine ke adam ha bayad yad begiran ke hamdige ro tahamol konan vagar na chon kolle system jame ensani dar hale hazer dar koreh zamin besyar integrated va connected shodeh nesbat be masalan 200 sale pish age rayaate hoghooghe ensanha anjam nashe dar modate kootah kolle bashariat ba moshkelate khaili ziadi rooberoo mishe mesle jange jahani va amsale inha.

علی said...

با تشکر از شما دوست عزیز بابت کامنت خوبت / بنده هم غرضم از وضع این سوالها نشون دادن این نکته بود که اونها به فکر منافع خودشون هستند. و فکر کنم خانم کلینتون هم به خاطر مشکل در پاسخ به چنین سوالاتی بود که برنامش لغو شد. یا حداقل این یکی از عوامل بود/ با تشکر/علی

Anonymous said...

Вот это да! Спасибо! Я постоянно нужно было написать на своем сайте что-то вроде этого. Могу ли я взять часть вашего поста на моем сайте ? Желаем Вам удачи!